Inspiratiemoment 'de-connectie'
Wat mag je verwachten?
- Korte zoom op de Arbeidsdeal
- Wat betekent recht op 'de-connectie'?
- Wat zijn de gevolgen & risico's?
- Maak kennis met onze boost sessies
Interesse?
Aarzel niet en schrijf je hiernaast in!
We bezorgen je na inschrijving een Teams-link.
Kom online proeven op 22 juni
Online inspiratiemoment van 12u15 tot 13u
De-connecteren is noodzakelijk
Stel jij je af en toe de vraag hoe je je medewerkers kan inspireren om regelmatig even te de-connecteren? Waarom is de-connectie zo belangrijk? En hoe doe je dit dan precies?
Bij Skill BuilderS ontwikkelden we een aantal inspirerende boost sessies. Tijdens het online inspiratiemoment zoomen we kort in op deze sessies die jouw medewerkers zeker weten te smaken!
- Digital detox: we reiken tips en adviezen aan over hoe je terug grip kan krijgen op je digitale leven en hoe je je laptop en smartphone met een gerust hart aan de kant kan leggen, zodat jij weer ruimte krijgt om te ontspannen na het werk. Na de boost sessie vertrek je met een concreet actieplan zodat je onmiddellijk aan de slag kan om jouw leven digitaal te detoxen!
- Work-life balance: je gaat praktisch aan de slag met jouw persoonlijke puzzel. We helpen je aan de hand van simpele strategieën terug meer grip te krijgen op je tijd en wat je echt belangrijk vindt in het leven.
- Focus management: je gaat aan de slag met oefeningen om je focusspier te versterken. Je leert wat er nodig is om gefocust te kunnen werken, maar ook hoe je je focus weer kan loslaten en rust kan vinden wanneer het werk erop zit. Met een actieplan in de hand kan je onmiddellijk na de sessie de tips in de praktijk brengen!
Laat je inspireren
Versterk het engagement, het werk(plek)geluk en de resultaten in je bedrijf.
Ontdek onze inspirerende boost sessies!
Onze experten
Tijdens de online infosessie zullen Gina De Bondt & Jermain Stronk je meer info geven over de arbeidsdeal en het recht op 'de-connectie'. Wat is het? Wat zijn de gevolgen en risico's. Ook onze inspirerende boost sessies worden kort voorgesteld.
Voor wie?
- HR Directors, HR Managers en HR Business Partners
- Preventie-adviseurs
- Welzijnscoördinatoren
- ...
Kortom, zoek je concrete handvaten om welzijn en werkgeluk hoog op de agenda in je organisatie te plaatsen en effectief bij te dragen tot een beter, gezond stressmanagement in het dagdagelijks leven van je medewerkers? Schrijf je dan zeker in op het online inspiratiemoment rond 'de-connectie'!
Nog vragen? Meer info?
Heb je vragen vóór of na het inspiratie-moment? Wil je graag nog verdere toelichting? Gina helpt jou graag verder.
Interesse in onze Care for Talent services?
Ontdek onze visie op Care for Talent
Energie, veerkracht en werkplekgeluk
Relevante Tips, Nieuws & Inzichten
Maak van jouw organisatie een ‘blue zone’ op de arbeidsmarkt
Onderzoek van professor Eva Geluk toonde het al aan: werknemers en werkgevers zijn het met elkaar eens dat welzijn een gedeelde verantwoordelijkheid is. Bovendien blijken heel wat werkgevers bereid om (nog) meer in te zetten op welzijn. Echter met de teller op 500.000 langdurig zieken, waarvan ook een steeds toenemend aantal mensen met een burn-out, kan je je afvragen waarom het resultaat van al die investeringen uitblijft. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach, gaat op onderzoek.
Vakantie ... van crashen naar opladen
De komende weken staat er voor de meesten onder ons het welverdiende jaarlijkse verlof op de planning. Heerlijk! Iets om naar uit te kijken!
De periode vlak voor die vakantie lijkt dat iets minder te zijn. Saskia Poelmans, psycholoog en stress & burn-outcoach bij Skill BuilderS, heeft het gevoel dat 90% van de gesprekken deze tijd van het jaar als volgt verlopen:
“Hoe gaat het?”
“Druk druk, maar nog even doorbijten en ik heb vakantie.”
Tijd dus om even stil te staan en de tips na te lezen die ervoor zorgen dat je je in de dagen net voor je vakantie optimaal kan voorbereiden op een periode van rust en ontspanning.
Wat leert de kanarie in de koolmijn ons over de aanpak van burn-out?
Als medewerkers met een burn-out anno 2024 de spreekwoordelijke kanarie in de koolmijn zijn, wat leert ons dat dan over onze aanpak van deze problematiek? De arbeiders in de koolmijnen namen vroeger altijd een kanarie mee naar hun werkpost. Deze kanarie was heel gevoelig aan giftige dampen of een gebrek aan zuurstof. Wanneer de kanarie van zijn stokje viel, wist iedereen meteen dat er dringend maatregelen nodig waren om te voorkomen dat er meer slachtoffers zouden vallen. Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach bij Skill BuilderS, vraagt zich af wat er zou gebeurd zijn als deze kanaries die snel van hun stokje gingen, getraind zouden hebben om weerbaarder te worden, het langer vol te houden?