Praktisch

xxxx

Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner10.jpg
Oplossing

Burn-outcoaching

Van preventie over diagnose tot hersteltraject op maat van jou of je teamleden: onze burn-outcoaching helpt je om oorzaken aan te pakken en je vitaliteit terug te krijgen.

Herken je dit bij jezelf of een teamlid?

 • Fysieke en/of mentale uitputting, geheugen- en/of concentratiestoornissen
 • Hevige emotionele reacties, depressieklachten en/of paniekaanvallen
 • Hart,- ademhalings-, maag-darm- en pijnklachten en/of slaapproblemen

Dit zijn alarmsignalen die wijzen op een (dreigende) burn-out. De onderliggende reden? Een langdurige overbelasting die vaak gepaard gaat met persoonlijke kwetsbaarheid. Die leidt tot uitputting en verlies van controle over gedachten en emoties. Gaat dit te ver, dan beschermt het lichaam zichzelf door mentaal afstand te nemen van de uitputtingsbron.

Beter voorkomen dan genezen

Stress op het werk is een belangrijke oorzaak van burn-out. Steeds meer organisaties begeleiden medewerkers dan ook om beter te leren omgaan met stress en burn-outsignalen tijdig te herkennen.

Naast ondersteuningstrajecten die je als werkgever kan aanbieden (o.a. in samenwerking met ReMerge), beschikt Skill BuilderS eveneens over trajecten die door de medewerker zelf geïnitieerd (en gefinancierd) kunnen worden. Ontdek meer info over onze Less Stress Academy. 

Burn-out? Even uitrusten volstaat niet…

Heb jij – of een teamlid – eenmaal een burn-out, dan volstaat even uitrusten niet meer: je hebt hulp nodig. Persoonlijke coaching werkt daarbij ondersteunend: je verwerkt uw burn-out en krijgt inzicht in de oorzaken zodat je deze in de toekomst constructief aanpakt. Kortom, je krijgt een goede basis voor gezonde zelfzorg.

De Skill BuilderS experten helpen je met:

 • de interpretatie van signalen en het stellen van een diagnose
 • een persoonlijk hersteltraject op jouw maat of die van je teamlid
 • een gerichte aanpak van elementen die stress veroorzaken
 • een gezonde work-life balance en een boost van je vitaliteit 
0

Burn-outbegeleiding voor jou als particulier

 • Werk je als werknemer in de financiële sector, een ziekenhuis, gemedicaliseerde opvang of een provinciale of plaatselijke overheidsdienst (PPO)?
  Ervaar je moeilijkheden op het werk, was je meermaals kort afwezig of stopte je met werken sinds minder dan twee maanden? Dan behoor je tot de doelgroep van het Fedris-pilootproject voor kosteloze burn-outbegeleiding van maximaal 9 maand. 
  Ontdek hier alle info.
   
 • Ontdek onze Less Stress Academy
0

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Stress bij nieuwe normaal?

Ervaar jij stress bij de aanpassing aan het nieuwe normaal?

Inzicht

We hebben ons de laatste twee jaar met vallen en opstaan heel vaak moeten aanpassen. Maar die laatste aanpassing, aan het zogenaamde nieuwe normaal, die lijken we vanzelfsprekend te vinden. Want dat is hetgeen waar we zo lang naar uitgekeken hebben, toch? Saskia Poelmans, psycholoog en stress-& burn-outcoach bij Skill BuilderS, stelde haar Linkedin-netwerk de vraag. Ontdek hier de resultaten.

Het taboe van stress ...

Het taboe van stress

Inzicht

Stress... we hebben het allemaal en toch vinden we het vaak heel moeilijk om erover te praten, laat staan er iets aan te doen. In een bevraging op LinkedIn ging Anouk Smets, coach the coach bij Skill BuilderS, op zoek naar wie mensen in vertrouwen nemen wanneer ze stressklachten ervaren. Bij wie kunnen ze terecht met hun gedachten en gevoelens wanneer het niet zo goed gaat?

Brown-out, de volgende pandemie? Over het effect van waarden op welzijn op het werk

Brown-out, de volgende pandemie?

Inzicht

Uit getuigenissen van coachees in burn-outbegeleiding blijkt dat burn-out geen eenvoudige oorzaak-gevolg relatie is, zo getuigt Saskia Poelmans, psycholoog en burn-outcoach bij Skill BuilderS. Vaak is er een complex samenspel van verschillende factoren in de werkcontext die elkaar beïnvloeden in positieve of negatieve zin, en die ook nog eens versterkt of afgezwakt worden door persoonlijke factoren. 

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

VDAB
Loopbaancheques
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
Certo
Qfor