Jouw talentmobiliteit

Ga zelf aan het roer van je loopbaan staan. Ontdek, ontwikkel en zet je talenten optimaal in. Wij ondersteunen jou in elke stap van je loopbaan.

Bedrijf & Talent Mobility

Talent Mobility –  de juiste talenten aantrekken, ontwikkelen en inzetten is de sleutel voor een wendbaar, competitief bedrijf. Wij zetten er mee onze schouders onder.

Verder met ieders talent!

Organisaties en mensen die een rol willen blijven spelen in onze snel veranderende wereld, moeten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten. SBS Skill BuilderS draagt graag bij tot die talentmobiliteit. 

Contact

Vraagt u zich of hoe SBS Skill BuilderS uw ideale partner kan zijn? Wenst u meer info over één van onze trajecten? Geef ons een seintje. We denken graag met u mee!

/sites/default/files/public/header-images/banner2_0.jpg

Visie op leiderschap

Leiderschap als sleutel tot talentmobiliteit.

Sommige organisaties slagen erin om talent aan zich te binden en in beweging te
brengen. Dit maakt hen aantrekkelijk, wendbaar en weerbaar.
Veel anderen niet. Het verschil zit in hun leiderschap

Bedrijven op de bres

We beleven een tijdperk van transformatie. Organisaties kraken in hun (oude) voegen. Het verloop bij jongeren piekt (38% bij min 30-jarigen in de eerste twee jaar). Burn-out en bore-out maken opgang.

De strategische vraag die het voortbestaan en de groei van uw organisatie bepaalt? Hoe trekt u de beste talenten aan, houdt u ze aan boord, ontwikkelt u ze optimaal en blijft u ze inzetten?

Talentmobiliteit maakt wendbaar en weerbaar. Enkele organisaties slagen daarin en worden wereldwijd als inspirerend voorbeeld aangehaald. Veel andere streven ernaar, maar lopen onderweg vast.

Talentmobiliteit en verbinding

Waarom slagen sommige organisaties er wel in om hun talent in beweging te brengen en andere niet? Leiderschap dat talentmobiliteit stimuleert en bijdraagt tot verbinding blijkt essentieel op 3 niveaus: 

  • Organisatie: leiderschap creëert een gezonde context waarbinnen talent zich optimaal ontplooit in verbinding met het doel, de waarden en de cultuur van de organisatie.
  • Anderen: leiderschap brengt teamleden in verbinding met hun talenten en die van anderen, en coacht hen om ze te ontwikkelen en in te zetten.
  • Zichzelf: zelfleiderschap brengt u in verbinding met uzelf om uw talenten te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten als win-win-win voor uzelf, uw organisatie en de maatschappij.

Relevante Tips, Nieuws & Inzichten

Vindt gevoel haar plek in onze organisaties?

Inzicht
Heeft gevoel een plek?
03.05.2019

Vindt gevoel haar plek in onze organisaties?

In dit tweede artikel over plek onderzoekt Steven Van Mol, Leadership expert, hoe het uiten van gevoel binnen organisaties nieuwe inzichten oproept. Hoe het niet uitspreken van gevoel tot vervormingen leidt. Hoe gevoel leidt tot betere beslissingen en een groter draagvlak. En uiteindelijk betere resultaten.

Plek... fundament van geluk

Inzicht
LeadershipQteve
08.04.2019

Plek... fundament van geluk

Steven Van Mol, Leadership expert, gaat op zoek naar de impact van "plek" op ons leven. Als essentiële, misschien wel belangrijkste factor van geluk. Je plek krijgen, vinden, innemen, hebben.  Als mens en als human capital professional. Hoe we mensen hun plek geven binnen de maatschappij en binnen onze organisaties.

Contacteer ons

Uw uitdaging aan ons voorleggen? Meer info over één van onze trajecten? Geef een seintje, we denken graag met u mee!

Vind een kantoor

Qfor
Certo
ESF
EU
Vlaanderen
Actiris Brussels
Kmo-Portefeuille
VDAB
Loopbaancheques